30 Januari 2011

What's up...

Idag så har jag dansat massa... En ny grej är att jag kommer sluta skriva om dansen och träningen hära... därför jag har den privat också! Detta blir mer en vardaglig dagbok om familj, vänner och sånt.
Jag och Becka håller på att starta upp en liten träningsblogg/dagbok.

http://dancetraining.blogg.se/

Klicka där så kommer ni kunna följa lite vad vi äter, hur vi tränar och så. Stanna gärna kvar på denna blogg för här kommer jag vara aktiv med saker jag gör med vänner, min kära flickvän, familj och allt sådant.
Såååå nu till vad jag gjort i dagarna..
Torsdag så var jag på showstore och snackade med Thomas, jag kommer börja jobba där på tisdagar och torsdagar. Sjukt roligt och behövligt om man tänker på det ekonomiska bl.a... hehe!
Innan det hängde jag lite med min bror.

I fredags var jag och jobbade på VRG och satt provvakt. Sedan på kvällen var jag hemma hos Becka och chillade.
Jag har förresten sålt min TV och Blu-Ray och införskaffat en mindre dataskärm, jag behöver inte nån TV då jag inte kollar ändå, kollar man är det bara slötitande och den står och drar ström och onödig uppmärksamhet.
Lördagen dansade jag, sedan på kvällen så var jad med Tessie och hennes föräldrar i Täby C, shoppade och tog en fika. Pratade i stort sett bara om träning och nyttigheter. Hehe!

På kvällen var jag med IHL-Niklas och Tessie, vi hängde hos mig. Det var kul. Önskade dock att Becka kunde vart med, men hon var på bröllop... Hon hade haft det bra så då var det ju bra ändå...
Nej nu blire iväg till Enköping och undervisa..

Imorgon blire hjälpa bror och Charlie att flytta...

PEACE
2011-01-30 @ 17:04:57 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


27 Januari 2011

hell yes...
Marcus Andersson Rohlin
2011-01-27 @ 13:14:03 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


27 Januari 2011

Bleed me, beat me, Kill me. Take me, now! Before I change my mind...

Igår var jag bara hemma och fixade med allt och inget... städade, diskade och sånt!

17:00 drog jag och tog Commercial jazz, inte sådär värst kul i början men sen korr är superkul och diagonalerna är bra för det är typiska sådana man får göra på auditions. 

Efter det va det dags för att köra avancerade moderna jazzen med Val. Shieet! va heelt död i början och kunde knappt koncentrera mig på hela uppvärmningen eftersom jag har varit sjuk. Men la ner all min fokus på Bleed me, 
och den gick lite bättre. Fick ännu ett:
- Not bad!
Av Val! haha!

Trött och måendes sådär halvbra väntade jag in Becka som tog en till klass.
Vi åkte hem och åt frukt till middag... haha! blev lite olika frukter och en kick-ass energismoothie som Becka gör. Jag tror det är den som har fått mig så frisk som jag är, för idag så mår jag faktiskt myyycket bättre än vad jag trodde jag skulle göra efter dansen.

Idag ska jag in och prata med Thomas Showstore, ska kanske börja jobba där lite i veckorna igen... Hoppas, hoppas det funkar med tiderna.

Supertaggad till jumps and turns ikväll. Inte lika taggad på yoga. Men det är ju oooh så behövligt för mig.

londonlook...
Marcus Andersson Rohlin
2011-01-27 @ 07:46:16 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


25 Januari 2011

It's due to her I'm made of tin, her spell made this occur. So for once I'm glad I'm heartless, I'll be heartless killing her...

Hundvakt... yeej!

Har tagit det lugnt hemma hos Malin och Niklas hela dagen och vaktat Linus och Ziggy... Niklas kom senare och vi hängde och spelade spel, beställde hem lite pizza och kollade på handboll.

Nu sitter jag hemma och försöker hitta en ny låt jag ska koreografera till... väldigt spännande, men vet inte vad för stil eller nåt så lyssnar bara om man hittar någon man fastnar vid så får jag se vad eleverna är sugna på att göra härnäst.

Sjukt kul, just nu jobbar jag aktivt med 3-5 koreografier. Sjukt utvecklande!

saknar scenen...

Marcus Andersson Rohlin
2011-01-25 @ 23:31:55 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


25 Januari 2011

No good deed goes unpunished. No act of charity goes unresented...

Ligger i sängen, ska precis fixa i ordning lite frukost och mitt lilla hjärta har precis åkt iväg till skolan.
Idag ska jag vara hundvakt och sedan vila upp mig. Plugga manus, plugga låttexter och fixa med ansökningarna.

Något som fick mig glad igår var ju helt klart att jag beställde två böcker igår, eftersom jag ändå pluggar musikal och dansar halvtid så tänkte jag kan fortsätta på den manliga stilen. Jag diggar ju smink och allt med skönhet så böckerna jag beställde:

Making Faces - Kevyn Aucoin
Marcus Andersson Rohlin
Skönhetsbibeln - Karina Ericsson Wärn
Marcus Andersson Rohlin
2011-01-25 @ 08:35:36 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


24 Januari 2011

Save me...

En lagom händelserik helg känner jag.. synd att man har gått och blivit sjuk nu, FUCK, hate, hate, hate that shit...

I lördags var vi på balett jag och Becka, därefter så var vi i Åkeshovshallen, Becka hade sina gymnaster och jag tränade själv och stretchade. När hon var klar så gav hon mig lite feedback i volter. Satte volt med skruv på andra försöker någonsin, sjukt glad. Med så jälla duktig tränare var det ju busenkelt.

På kvällen så var jag hos Clara & Olof med Ståhlberg och några andra av deras vänner. Det var trevlig och blev en lugn kväll. Mötte upp Becka senare, hon hade varit ute på Djurgården med några från skolan. Vi åkte hem och bara sov.

Söndagen bjöd på första undervisningsklassen för mig denna termin, var riktigt roligt och jag har börjat med en ny korr. Har även fått mycket mer ansvar nu, jag ska göra en ny koreografi samt göra klart en av musikallåtarna vilket inte ens knappt är påbörjad. Sen hoppas dem att min korr jag gör nu ska bli klar så snabbt så vi kanske hinner en till... Hehe! Så nu blir det varje söndag i Enköping, det blir väldigt roligt.

Jag hann även trycka in en balett ackis också... så klart...

Verkar inte som det går att bädda in klippet från lördags så jag får länka till det...
http://www.youtube.com/watch?v=olQlRYLreJo
2011-01-24 @ 11:27:19 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


21 Januari 2011

One minute you're an angel fallen from grace. Next, the fears that I hate.
Pick me up from the gutter with a gentle kiss. Then rips out my heart to show me, how black it is!

Hmm....

Igår så vaknade jag upp och gick till jobbet. Jobbade hela dagen!

På kvällen var det dags för dans, körde först en akroyoga, den var skön och jag behöver den för att bli mer rörlig. Lite flummig och kanske inte var det roligaste jag gjort men... ändamålen helgar medlen.

Efter där var det min första jumps and turns klass med Emilio. Superbra träning, fick lite beröm för splithoppen vilket var jättekul och jag behövde lite pushing i min dansträning. Vi körde bara 1,5h teknik, verkligen välbehövligt. Hatar dock att jag är såå dåligt vig.

Idag så var det upp tidigt för att värma upp rösten för lite inspelning, Kl 08:30 var jag i studion och började lite sakta och ostadigt spela in en lugn låt. Gick inte så värst bra först utan tog ett tag innan jag kom igång med rösten, jobbigt att komma från den kalla kylan. Desto mer tiden gick desto bättre gick det med sången. på ca 1h hade vi hunnit spela in 3 låtar. Känner mig ganska nöjd, fick inte höra någon färdig mixning men då kan det ju bara bli bättre så.

på onsdag ska vi spela in 2-3 låtar till. Sjukt kul!
Pratat med Gabbi idag också och jag kommer få mer ansvar för klasserna på A&G Showacademy samt att jag ska färdigställa Don't stop med now korren, det utöver min egna, vilket kommer bli lite tufft. Men sjukt roligt, jag har aldrig koreograferat en sån dans till andra på det sättet.

Var och såg på VRG's version av Cabaret. Massa kredd till han som spelade konferencier och han som spelade Herr. Schultz. Sedan överlag var det en bra show men skådespelar sidorna var inget att hänga i granen. Dåligt regi jobb måste jag nog säga. 

Får se vad jag tar och hittar på nu...

kan ju inte neka att jag saknar denna tid...
Marcus Andersson Rohlin
2011-01-21 @ 20:20:28 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


20 Januari 2011

Maybe I'm brainless maybe I'm wise but you've got me seeing through different eyes...

Sitter i sängen och min lilla sjukling har precis gått hemifrån, ätit lite frukost och kände att det har varit dåligt med inlägg på senaste tiden.
Igår så var det lugnt och blev ingen inspelning, den blev uppskjuten. Så jag fixade hemma och gjorde fint, pluggade, texter och sjöng.

Runt 13:00 mötte jag upp Tessie och åkte till Bosön för att göra en Hälsoprofilsundersökning. Det var kul att pröva...

Därifrån åkte jag till dansen och Becka åkte hem för att vila.

Först körde jag Commercial jazz, haha! Var jag och några småtjejer. Kändes sådär... men jag behöver den typ av koreografi träning för mina auditions och för att förbättra snabbheten i min korrupptagning. Ingen riktigt utmaning i uppvärmningen precis men... Det var roligt att få shakea sådär... hehe!

Efter Commercial så var det dags för Modern Jazz med Val. Var nog lite mer nervös inför detta pass för nu visste jag vad som väntade. Men det gick faktiskt ganska mycket bättre och jag hängde med sådär på diagonalen och satte faktiskt den en av gångerna.
Sen det som gjorde min kväll var att Val pratade mig igenom sista biten av koreografin och efter sa:
- Not bad!

Sååå glad blev jag!

När jag kom hem väntade min sötnos med en jättegod linsröra till middag, precis vad man behöver efter 3h dans.

bilder från djursholm en kall söndagskväll...
Marcus Andersson Rohlin
Marcus Andersson Rohlin
sötisen fixar sig till skolan...
Marcus Andersson Rohlin
2011-01-20 @ 09:13:48 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


19 Januari 2011

I've longed to discover something as true as this is...
Marcus Andersson Rohlin
2011-01-19 @ 11:19:37 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


18 Januari 2011

Wish Granted...

lite träning från bosön idag med favvisen...
2011-01-18 @ 21:37:57 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


18 Januari 2011

Dancing...

Söndagen och helgen avslutades med lite dans med Becka innan en tidigt somning.

Måndagen var jag och rehabade, sedan var jag hemma och städa. Sedan blev det dags för första dansklassen på Ackis. Började med Balett, nivå F5, tyckte det var galet kul alltså. Därefter körde vi Modern Jazz M7 med Val Suarez, rolig men galet svår alltså. Han gick aldrig igenom någonting och diagonalen var ju bara larvigt svår, haha! Koreografin gick däremot betydligt bättre alltså. Har nu bestämt att jag ska ta och köra Ackis på måndagar, då får jag 3st F5 Baletter och 2st M7 Modern Jazz med Val. GALET KUL!
Efter åkte vi hem till Becka och blev även då gå till sängs tidigt så man orkar med alla våra strapatser.

Idag så vaknade vi tidigt, Becka åkte till skolan och jag åkte och jobbade. 
VRG så korrade jag med Julia också, det gick bra faktiskt. Kände att de yttersta lilla jag hade tänkt på hjälpte och jag fick till massa nytt på plats.

Därifrån begav jag mig till Bosön för att träna lyft med sötisen. Det gick väldigt bra idag, är så galet kul att köra lyft med Becka, det går verkligen så mycket bättre för varje gång. Ska lägga upp lite film sen tänkte jag så man får se utvecklingen.

Nu blir det lite spagetti och tonfisk sen kolla på handboll.

hahaha... älsklings älsklingen....
Marcus Andersson Rohlin

2011-01-18 @ 19:25:50 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


16 Januari 2011

Weekend...

Myycket händelserik helg alltså...

Torsdagens träning gick alldeles utmärkt, tråkigt att jag inte fick vara med och hoppa för jag har ont i baksidalår. Men det kommer mer tillfällen. På kvällen sov vi hos Becka...
Fredagen startade med ett gympass täby rehab och sedan lite elbehandling på låret.
Därefter åkte jag och köpte en skjorta, slips och matchande näsduk.
Begav mig hem och BL kom förbi för att ta farväl innan han drar iväg på sin resa, vi hann hänga en snabbis när jag fixade mig.

Mötte upp Becka vid slussen för att ta bussen till Stadshuset och min brors examination i blå hallen. Det var häftigt och nu är min bror alltså färdigutbildad sjuksköterska. Grattis bror...

grattis...
Marcus Andersson Rohlin
Vi gick efter det till Bistro Berns och åt en suuper god tre rätters middag och drack massa gott, champagne, viner, whiskey, drinkar och sen god cigarr också. När dem stängde gick den yngre generationen till Berns och fortsatte där. Mycket lyckad och trevlig kväll!

Johan och Elin...
Marcus Andersson Rohlin
majs kyckling och potatiskaka...
Marcus Andersson Rohlin
familj...
Marcus Andersson Rohlin
...
Marcus Andersson Rohlin
jag och min darling...
Marcus Andersson Rohlin

Lite trött på lördagen var jag iväg och tränade sång med Tessie, inte lätt när man är lite "trött".
Efter det åkte jag hem till farmor och åt middag, därefter lite häng hos Mathias och Charlie...

Därifrån åkte jag till Odenplan och mötte upp Rebecka, vi gick till en karaokebar där jag skulle sjunga för beckas kompis som ska gifta sig. Sjöng She's like the windSofias möhippa...

singing...
Marcus Andersson Rohlin

Därifrån åkte jag direkt tillbaka till Mathias och Charlie där det var examen/utflyttningsfest, mycket folk och mycket trevligt stämning. En timma senare kom Becka och vi hängde några timmar där innan vi åkte hem mös med lite popcorn och öl.
2011-01-16 @ 11:46:55 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


13 Januari 2011

I'm sure gonna miss you brotha...Marcus Andersson Rohlin
2011-01-13 @ 08:21:33 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


13 Januari 2011

I'm coming up only to hold you under...

Skönt att träningen börjar sakta sätta igång, var först och jobbade på VRG, därefter kom Mathias och plockade upp mig. Vi tog en 1h och gymmade på DS, jag körde kallstretch och lite enkla rehabövningar. Skönt!

Hemma och hämtade lite grejer och begav mig sedan för att möta Becka vid Tekniska och gå till Ackis, när vi kom fram fick vi reda på att den klassen vi ville ta var full, vi åkte hem och drog ner till gymmet istället.
Så andra gången för dagen var jag på gymmet.
Becka la upp ett cirkelfyspass vilket var skitjobbigt som vi körde, avslutade med lite stretch och hopp. Känns sjukt skönt!
Kom hem och åt en nyttig och enkel middag bestående av tonfisk och fullkornspasta med vitkål och morot på sidan om.

Nu ligger jag i sängen och har ätit lite grötfrukost och ska börja bege mig mot VRG.

Ikväll ska jag fysträna sofiaflickornas gymnaster, alltså Beckas tjejer. Ska bli kul!

nu kör vi...
2011-01-13 @ 07:55:29 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


11 Januari 2011

Mark yourself quickly so you'll stay in the light when you die...

Started my day at VRG, jobbade och stod i några timmar. Pratade lite dans med Julia och ska hjälpa henne lite med korr. Efter det mötte jag upp Becka och vi gick hem ett tag och vilade och tog det lugnt tillsammans innan hon skulle iväg på äventyr.

Mötte upp min mor och bror nere i mörby centrum för att få kostymen jag skulle pröva till fredag. Slutade med att jag åkte med dem till stan och kollade skärp till bror. Vi mötte upp pappa och gick till Brasserie Godot och åt och tog ett glas. Jag åt Bookmaker toast med pommes frites sedan vitchocklad glass till efterrätt.
Jag och bror åkte hem till dem en snabbis och skulle fixa en grej på deras nya vind sedan hem till mig och prova kostymen.

Den satt ganska fint och blir den på fredag. Får se vad det blir för slips, skjorta, manschett knappar och slipsnål.

Nu blir det sova för att ladda för en ny rolig dag, då det väntar massa dans och träning.

boe...
Marcus Andersson Rohlin
2011-01-11 @ 23:54:34 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


9 Januari 2011

Säg vad du ska säga och gör det nu...

Har precis kommit hem från sången med Tessie. Vi körde i ca 3h sedan en promenad hem för min del och hon gick med till tåget.
Sjuk skönt och vackert det är ute, riktigt härligt att ta en lång promenad i detta vinterland. Luften är så frisk.
Sången gick bra, det var sjukt kul att få köra på och skrika loss verkligen. Börjar släpa lite nu faktiskt, ska se till att bibehålla denna bra känsla i sången och allt annat som jag börjar hitta till nu. Det har ju faktiskt varit sämst med lov från dansen alltså...
Tråkigt att komma hem till en tom lägenhet. Becka sover i årsta inatt innan skolan börjar... kan ju inte neka att jag saknar henne galet mycket. Vill ha henne bredvid mig nu...
Men man måste få sakna också!
...
Marcus Andersson Rohlin
2011-01-10 @ 00:16:42 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


9 Januari 2011

Shiee...

Imorgon börjar försäsongen på dansen. Ska bli så sjuk skönt att få börja dansa igen. Hoppas kroppen håller, kanske blir ett litet gympass idag för att stärka lite innan. Tyvärr har täby rehab redan stängt så då måste jag betala för att gymma vilket jag inte är så sugen på. Får se vart dagen tar mig...
var bara tvungen...
Marcus Andersson Rohlin
Vad hände med allt positiva som jag skulle skriva i mina inlägg? gick ju sådär alltså... Nu är det nya tag, tagga för auditions. Ska bli såå sjukt kul att få göra det bara, hur det än går. Så länge jag får göra det jag älskar är jag glad!
Ska nog söka alla möjliga saker denna termin så man iaf har en utbildning att gå efter sommaren. Är sååå trött på detta frilansande alltså. Behöver någon som håller koll på min utveckling och kan säga vad jag verkligen behöver träna på. Har ju varit duktig och fått några snälla danslärare att hjälpa mig med sånt men behöver ett gammalt hederligt kvartsamtal typ.
såja...
Marcus Andersson Rohlin
Lägger bara upp en massa random bilder som får mig att bli glad. Tycker sånt är kul... Man vill ju inte gå omkring och ha massa sura tankar.
Marcus Andersson Rohlin
Mölkky blir man faktiskt oftast väldigt glad av...
spelet...
Marcus Andersson Rohlin
Sommaren var väldigt trevlig... ser framemot en sommar med min Becka!
familj...
Marcus Andersson Rohlin
Marcus Andersson Rohlin
Marcus Andersson Rohlin
Marcus Andersson Rohlin
Fint väder är det idag också... måste bli till att ta en promenad senare. Kan inte bestämma mig om jag ska ta och gymma eller inte.
saknar...
Marcus Andersson Rohlin
2011-01-09 @ 14:09:34 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


7 Januari 2011

dsc00802 (MMS)

7 Januari 2011

2011-01-07 @ 23:31:56 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


7 Januari 2011

Boee...

Tobbebjörnen har kommit upp till sthlm och han ska jag allt träffa ikväll, Jag, Fröken BL och LillaBjörn ska äta middag, chilla och bara minnas...

I onsdags var jag och Becka hundvakt åt Linus och Ziggy samt bytte våran blender som hade gått sönder lite. Sedan fick jag en riktig helkroppsmassage och Becka, heelt underbart, en timma massage... Gaah! Lyx alltså!

Igår hade jag och Becka en lång sovmorgon och mycket mys, sedan var vi iväg och dansade. Blev några lyft som blev riktigt bra för att vi bara har kört tillsammans typ 2ggr. Vi åkte hem och tog en dusch sedan åkte vi till Rice och åt Asiatisk bufflé, jag åt sushi för första gången... cool!

såhär kan det gå...
Kommer att bli måånga fler filmer och bilder från våra träningar...
2011-01-07 @ 15:08:58 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


5 Januari 2011

Life a breath of midnight air, like a lighthouse, like a prayer, like a flicker and the flare the sky reveals...

Ligger i sängen nu och vi har tvätt och städdag. ska upp och plocka in alla disk sedan ta och damsuga lite.
Tänkte lägga upp nån bild från nyår som vi firade med Malin, Niklas, Mamma och Pappa..

frukhörnan...
Marcus Andersson Rohlin
god hummer...
Marcus Andersson Rohlin
förberedande för gratinerade humrar...
Marcus Andersson Rohlin
boe...
Marcus Andersson Rohlin
min kära flickvän med min mamma...
Marcus Andersson Rohlin
champagne på tolvslaget...
Marcus Andersson Rohlin
that's my girl...
Marcus Andersson Rohlin
<3
2011-01-05 @ 09:38:43 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


3 Januari 2011

Finally...

Den efterlängtade Apologize dansen har jag äntligen fått i högre kvalitet.
DQ...
2011-01-03 @ 15:54:13 Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 2.0