30 Juni 2009

Nu är jag hemma. Jag har inte skrivit för jag inte har haft något internet här hemma.
För er som inte vet är mitt hemma inte hemma längre... jag bor i norrtan a.k.a Norrtälje. Jag landade i hmm... förrgårkväll var det bestämt. Jag tror aldrig jag har skrattat så mycket på en flygresa. Flygresan med Jimmy var från Kos-Athen-Berlin-Stockholm. Det var sådär var tvugna att vänta i berlin i 6 timmar vilket var skit men fan va roligt jag hade ändå. Tullen trodde vi var drogpåverkade för vi skrattade så mycket. Vi skrattade i ca 2h i sträck och kunde knappt prata. På flygplanet ville nog alla döda oss för vi lekte att vi var i en berg och dalbana och sträckte upp armana i luften när vi lyfte och flög åt sidan när vi svängde. HAHAHA!
Själva resan flöt på jättebra.

Min kära Fantastic Four (Dj Strapon, Mallan, Charleyy & StorKuken) kom och mötte mig på arlanda. Tack! Vi åkte hem till mina föräldrar i norrtan för att överraska dem, egentligen skulle min mor och far hämtat mig men jag sa att planet var jätte försenat och att jag skulle ringa när jag lyfte. Sen när vi satt i bilen ringde hon mig och jag sa då vi fortfarande knappt visste nåt. Väl hemma ringde bara F4 på dörren och gick in och frågade om jag var hemma för dem tänkte överraska mig, sen efter dem hade gått in och "satt sig" gick jag in och sa: Hej! Mina föräldrar blev paffa! Det var lite kul sådär. Varför inte göra sin vardag lite roligare. Sedan blev det presentutdelning till familjen, haha! Dem var väl ganska nöjda... Kvällen avslutades med pizza och träna flairing.

Dagen efter tog jag det lugnt och kollade lite i "stan" med mor och fick köpa massa skoj. Mötte far min vid stationen och tog en promenad hem. Hemma så valde jag att som vanligt gå ner ca 30-60min(som varje dag) och flaira. Mycket trevligt. Det går frammåt. Hem, tog en dusch och promenad till hotellet nedanför mina föräldrars lägenhet som ligger vid ån och skulle äta middag. Jag, mor och far tog lite drinkar, inga goda... jag kan faaan bättre. Sedan beställde in oxfilé och deras hemmagjorda potatiskroketter, mycket godare, sedan lite slutdrinkt för min del och sen dessert. Kvällen slutade med att plugga drinkar.

Nu sitter jag och chillar efter en dag på IKEA med mor där jag köpte en ny säng=skönt. Sedan som vanligt gått ner och flairat i parken. själva huvuddelen av sängen var det vi inte fick med i bilen så den ska hämtas efter jobbet imorgon. Alltså jag ska jobba imorgon om någon inte snappade upp det.


Hur det blir med resterande bartenderutbildninge så börjar ja den nästa tisdag eller onsdag. Hoppas tisdag. Då läser jag alltså klart kursen och "tar examen" den 24.e juli. Om jag nu klarar kursen.... Klart som fan jag gör. Sen vet jag inte vad som händer efter, jag får väll söka bartender jobb någonstans för sedan tänkte jag läsa lite olika danskurser och sångkurser under hösten, vet i fåglarna vart jag ska bo, någon fin tjej som är sugen på att ha inneboende? Om jag inte drar au pair i England kanske. Som sagt, jag vet mitt slutmål men under detta år blir det svårt att ta sig ditt vilket jag är beredd på. Men älskar att kämpa i motvind.  Never Fail, I Won´t!

Utsikt rakt ner

Utsikt till höger
                                   Här är utsikten från mina föraldrars balkong.

PEACE
2009-06-30 @ 22:41:51 Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()


27 Juni 2009

Vi var och lyssnade pa Saloon Tex's Dj igar till kl 03:45 Sa det blev sent i sang igarkvall. Vi skippade grillningen och satt pa internetcafet ett tag istallet. Sedan drog vi till alla klubbar pa bargatan for att lyssna vilka som hade bast musik. Otippat, Saloon Tex. Forutom basta ljud sa hade dem latt basta Dj's. Vi satt dar ett tag sedan gick vi till realese festen pa Club Upstairs overvaning. Var dar till kanske kl 01:00 sedan gick vi forbi nagra klubbar en snabbis men slutade med att satt och filmade Saloon Tex's Dj's tills valdigt sent pa kvallen. Skon kvall.

Vaknade av klockan imorse kl 08:30 och snoozade ett tag. Tiden gick och jag rakade stanga av snooze. Kl 09.30 vaknade jag till och kollade klockan... Jag flog upp slog Jimmy och skrek;
  - BATEN GAR OM EN HALVTIMMA!!!!
Bada skyndade sig som fan och slangde ihop grejer, fixade oss och drog en Rodrigues ner till cyklarna for att cykla till baten. Vi kom dit en kvart innan sa det var lugnt. Hehe! Men fan tur att jag vaknade.

Val pa baten la vi oss pa varsin sunbed och chillade, efter ca 2 timmar stannade vi till vid en liten o som heter, Pserimos.
Vi gick av baten och var dar i ca 1h och badade, kolla lite i staden (som bara hade 50inv) och solade.
Vi akte vidare mot Kalymnos. Vi akte inte in till sjalva staden utan akte in mellan bergen, skitgrymt. Dar gick vi till en restaurang och at souvlaki. Sedan kollade vi nar folk hoppade och hade sig fran klippor och vi badade aven dar, hoppade dock inte fran nagra klippor. En grek hoppade precis nar vi akte fran ca 25-30m...SHIET!. Det tog ett tag innan han slog i vattnet. Det var cool, ska lagga upp film pa det sen.
Darifran akte vi vidare hemmat for att ungefar halvvags mot kos stannade vi en bit ut i en vik i havet och hoppade fran baten. Ganska najs! Pa alla stallena kunde man se botten. Aven nar vi var sjukt langt ut och stannde for att hoppa sag man botten ganska bra.
Efter en stunds badande och hoppande sa gick vi och la oss pa vara sunbeds och sov nastan resten av de 1,5 timmarna hem. Sjukt trott nu men det var det vart.

Ikvall blir det packa och saga hej da till Monica pa Saloon Tex, snallaste bartender som vi har lart kanna.




Tanke visa tva bilder bara fran nagra kvallar sen nar vi tavlade och hade kul.

Njaa

Jag gillade inte Ouzo'n sadar jattemycket...

Var snabbast pa att hamta bh
...men jag var fan snabbast pa att hamta en bh.



Peace
2009-06-27 @ 18:16:00 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


26 Juni 2009

Haha vi orkde inte ga pa grillningen vid stranden, vi ska kaka sen middag och lyssna pa bra musik sen pa Saloon tex. En fet dansklubb pa bargatan.

Vi kakade en god grekisk (dyr) pizza kl 17:00 sa det blir en sen middag. Men men...

Taggad tills imorgon, da ska vi aka bat. Blev inte den najsaste baten. Men men... den har ar ocksa sjukt cool och aker till ungefar samma stallen men exakt samma tid. Hoppa fran klippor = cool! Jag ska dock inte hoppa fran sa hogt har jag bestamt mig for. Inga onodiga grejer vill man vara med om innan man aker hem.. Eller kanske forsent, eller?... miijao


Aja.. ska bli kul att lyssna pa bra musik, se lite bartenders jobba och se cool lasershow ikvall.


P.S gilla bilden fran Kos och leken kladstrecket...
D.S

Kladstrecket

Har mamma nu har du fatt en bild pa din son fran kos... sa gar det nar jag inte far lana digitalkameran. 
 Jag = fjarde fran vanster med en harligt rodkropp efter en dag utan solkram 
&
for alla som vet vem killen ar sa ar Wettan = andra fran hoger



PEACE

2009-06-26 @ 19:18:15 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


26 Juni 2009

Nu ar allt bokat. Jag landar i Sverige 18:55. Ses vi dar eller? Haha!
Ska bli skont att komma hem.

Idag har jag och Jimmy varit och shoppat. Alla klara forutom mamma.... Men det kommer, har tittat ut vad jag ska kopa for nagot, as oroa dig inte mor.

kan nan kopa mer bartendergrejer till mig eller? Jag kan inte fa nog. Haha!

Du BL Kanns som Jimmy har sagt Sholololo har nere utan att jag har snackat om det... hahaha fint ar det.

PEACE
2009-06-26 @ 11:27:42 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


25 Juni 2009

Nu ar det bestamt. Jag aker hem och gor klart utbildningen i Stockholm...

Orkar inte skriva varfor sa ingaende men undrar nagon ar det bara att fraga mig. Det ar verkligen inget som har hant eller sa och alla ar trevliga har, bara sa mycket do tid har och jag orkar inte supa hela tiden som alla andra gor. Efter tva veckor kanns det som jag har gjort allt anda. Vill verkligen gora klart utbildningen sen och eftersom jag fick reda pa att man kunde kora klart den i stockholm tankte jag att jag lika garna kan gora klart den dar och slippa dem flesta lantisarna... hehehe


Det var kursen i Stockholm jag hade tankt att valja forst. tva veckor blir det exakt jag aker hem pa sondag.

Imorgon ar det barbeacue(stavning?) pa stranden med massa trevligt. Ska bli jattekul. Sedan lordagen ser ut som foljande, vi ska aka med en bat till tre olika oar och sammanlagt 4 olika stallen, vi kommer att aka mellan kl 10:00 och 18:00 och sa far vi lunch pa baten. Fran baten finns det vattenrutchbanor som man kan aka ner i vattnet, sen kommer man fa hoppa fran klippor och baten pa de olika stallena. Galet najs kommer det bli. Det kommer vara typ som i Apollo reklamerna.

Nu verkar det som vi aker kl 04:00 fran hotellet till flyget och landar 18:55 pa arlanda. Inte bestamt fall vi tar det flyget utan det ar det vi har tankt ta, vi bestammer/bokar imorgon.

Det blir jag och Jimmy som aker. Jag har varit lite tveksam men sen igar nar han borjade snacka om det sa blev jag mer saker. Han var vall den enda jag gillade har som man kunde snacka med efter Rickard. Sa om han drar sa blev det ett ganska sjalvklart beslut.


Jaja... ingen far tro att det ar nagot negativt med att jag aker hem sa ar det inte, jag gor det av bra anledningar snarare, jag har haft skitkul har men nu racker det med sant for min del, saknar musical, familj och vanner.


PEACE
2009-06-25 @ 22:38:26 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


25 Juni 2009

Jag ar sa javla trott...

Funderar pa att aka hem och gora klart kursen i stockholm.... En vecka racker typ. Det ar kul med bartendandet inget med att gora men fan... Sa mycket loddare och lantisar, jobbigt festande.

Jag vill hem kanns det som bara...
2009-06-25 @ 15:23:44 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


23 Juni 2009

Ajaj... fick inge bra pa provet jag gjorde i mandags. Eller battre en manga andra men. Hehe! Men men... Jag blandade ihop ratt mycket. Ska battra mig pa provet tills imorgon. Det ar jattesvart att fa bra betyg jag ska inte hoppas for mycket, det ar inte manga som gar ut med topp har jag fatt hora, dem som gor det har nog lite tidigare erfarenhet, jag ska kampa men inte bli besviken... Ska vall vara medel liksom, vill ju anda inte bli bartender utan bara ha det som extrajobb. Som jag alltid har sagt ar betyg bara en siffra eller bokstav pa ett papper, vilken kund bryr sig om det nar jag vall serverar grymt.

Forsta natten i mitt nya rum och jag trivdes jattebra, hostade inte sa mycket for att det var kyligare, jag kunde sova hela natten och jag hade javligt kul. 

Sjukaste idag var, klar himmel men typ 30 sekunder av regnstank.... hmm!

Idag hade vi whisky(ey) provning, fan inte gott. Men, men kul att prova liksom. Forovrigt vanlig skoldag free pour och sta i baren. Det gick fan helt okej idag. Sjukt kul, nar liksom allt klaffar och man kan bara kora nagra drinkar man far bestallda.

Juuuuste dock kan jag stolt saga att pa alla drinkprov som vi gor varje dag har jag haft alla ratt. Alltsa 100% pa 32 drinkar pa 6 dagar. DET NI! Kom inte ihag det sen for jag kommer nog faila nagon gang.

Ikvall plugga, plugga, plugga Whisky(ey). Det blir kul..... Eller?

Kl. 23.30 landar Wettan och Therese(forlot om jag stavar fel) VALKOMNA TILL VARMEN!!
Ska bli kul att traffa lite "gamla" vanner. Far se vad for kul vi hittar pa. Traffa dem sa mycket som mojligt. Tyvarr svart nar jag liksom pluggar sa mycket och ater pa liksom bestamd restarurang, men helgen kommer bli kul da har jag lite planerat.

Och till min storsta lasare.. Malin jag har kopt en grej till dig. Ska kopa till alla nara och kara ar det tankt, borjade med Malin i torsdags och kopte en grej, glomt att skriva det bara. Till Mathias, din stjaert som aldrig laser, ska jag hamta ut en grej idag. Mor och far ni far lugna er lite, samt Niklas och Charlie. Men det kommer. (och nej Malin jag koper nog inget till Linus och Vera).

PEACE
2009-06-23 @ 14:52:35 Permalink Kommentarer (6) Trackbacks ()


22 Juni 2009

Skriver idag for igar hade jag inga pengar kvar efter vi hade varit pa vattenparken.

21 Juni 2009
Vattenparken... WHATS UP. Jag vaknade pa morgonen och drog direkt ner till frukosten dar jag mottes av 10pers som skulle dra dit. Sa jag fick skynda hem for att hamta grejer och slanga i mig frukosten. Pa hotellet motte jag Martin som ville haka. Vi drog tillbaka till sol y mar men tro fan att alla hade dragit. Ajaj vi hoppade in i en taxi och 20min senare var vi framme. Tyvarr ganska dyrt men vafan en gang. Man flippade som ett litet barn nar man kom in och det skonaste var att det inte fanns knappt nagra manniskor dar sa man kunde aka vad man ville narsomhelst. Vi akte ALLT. Borjade med vagsimulatorn som var typ 4 meter hoga vagor. SJUKT JOBBIGT men ojoj sa kul. Efter det akte vi i ett langt, kurvigt, svart ror. Inte nog med det satt man tva stycken pa en stor badring. Man sag ingeting, det var helt becksvart och det kom kurvor hela tiden. Sedan akte vi massa med branta kanor. Till lunch blev det Suvlaki plate, Gott! Sedan akte vi lite till och efter det var det dags for en taxi hem efter 6 timmar intensivt badande=sjukt jobbigt. Val hemma var det bara att plugga till provet idag.

Nu till den riktiga 22 Juni 2009

Vaknade och hostade usch nu ar jag ganska sjuk men far kriga pa. "NEVER FAIL, I WONT". Pluggade en halvtimma klockan 07.00 innan jag drog till frukosten. Kakade och pluggade som i stort sett alla pa frukosten. Sen akte vi till skolan och mottes som vanligt av ett drinkprov och idag som visa dagar fick vi ett prov. Idag var det om Bitters, Frukt-, ort,- och notlikorer. Det gick sadar jag blandade ihop lite men men far ta igen den delen pa slutprovet. Fick tillbaka det andra provet pa bl.a vodka. Fick 94% pa det. Resten av dan var som vanligt, blanda massa drinkar, trana pa svara grejer pa free pour och sedan sta med fotterna i havet och titta mot Turkiet och flaira.= NAJS!

En javligt bra grej hande mig innan dagen var slut. Ni vet att min rumsvan akte hem och jag fick dubbelsang och sa, idag fragade en snubbe om han kunde sova dar i min andra sang for han ville inte vacka dem andra i sitt rum for att han var sa mycket med mina lagenhetskamrater. Jag fragade vem han bodde med, han svarade:
Jimmy & Martin. NAAJS sa jag, eller nej det sa jag inte, jag sa:
Okej, men om du vill kan du ta det rummet sa tar jag sangen i deras rum. Sagt och gjort nu delar jag rum med min favorit Jimmy pa den har kursen. Han ar liten och kulig.

Vi lekte hela dagen efter skolan, sedan raceade vi med cyklarna till sol y mar och middagen (jag cyklade forbi en moped=najs) och nu sitter vi har. Nu kanns det mesta lite battre for det ar ett lugnare rum aven fast jag kommer ha mycket roligare.

Nu maste jag dra skriver imorgon...

PEACE
2009-06-22 @ 19:41:57 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


20 Juni 2009

Troooot... Sa javla rolig midsommarafton igar.

Pavag mot sol y mar med en manlig bacardi breezer i handen, satter mig ned och snackar med Junior SM 2.an i flairing. Sen kom folk och da var det dags.
Borjade som sagt med 100personer pa stranden med nubbevisor gratis ol, nubbe och massa annat.
Jag och Tobias (fran WWB forovrigt) satt ibland 11 norska tjejer, jag kommer typ kunna prata flytande norska nar jag kommer hem. Det ar jattekul. Det var kul att det inte enbart var folk fran kursen dar heller. Det var ca 35-40 personer som man inte hade sett forut, roligt nog enbart tjejer. Hehe!
Vi traffade ett skont svenskt tjejgang som vi hangde med.
Nagra ol och nubbe senare kl 23.00 samlas 50pers vid sol y mar stranden for att sjungandes, pa Club upstairs och EBS visor, ga hela vagen till Club upstairs. Val framme ar det direkt upp pa bardisken med personalen och nagra skona EBS.are och dansa sa att svetten lackar. (fina glitterflickor).
Fortsatte och rojde runt och pratade med folk och traffade nya manniskor, Vid halv tre rycket drar jag med lite trevliga tjejer vidare till Saloon Tex.... GAAALET BRA MUSIK. Shit va najs det var att dansa dar sjukt hogt och basen bara pumpade igenom kroppen...  Efter att ha rullat lite med VIP-kortet dar inne och fatt en gratisdrink gick vi vidare till West. Nu borjade man bli trott men hittade lite Goteborskor som dansade pa baren sa det var bara upp och kora. Runt fem snaret sa var jag for trott och for "glad" sa det var dags att ga hem. Kom i sang runt halv sex med tva pasar chips i dubbelsangen med flakten pa hogsta spinn.

Kl.10.00 vaknade jag vet ni hur fucking varmt det var pa min balkong nar jag gick ut och oppnade????? 46 grader. SJUUKT... liiite trott och varm, hade inget vatten, inga pengar ingeting. Usch! Gick runt och det var inga kvar pa hotellet nastan. Vankade fram och tillbaka men valde tillsist att ta cykeln till stranden. Dar var dem flesta. Det skona var ju att pa helgerna serveras varan frukost kl. 12- typ 14 haha. Bara for alla gar upp sa sent. Lunchen serveras typ 16-17 och middag runt 20-21. Haha det tycker jag ar snallt att dem tankt pa. Satte oss pa stranden efter frukosten och solade och badade... sjuukt najs sedan en timma senare kopte vi lite gott att dricka. Lite mojito och BB.. najs. Solade och badade vidare och sen kl 17 at vi lunch. Sen cyklade vi hem och pluggade. SKON DAG!

Igen ikvall sa har det annordnats nagon fest... puuhh hur orkar alla. Jag orkar for jag inte kor sa mycket men dem som jobbar har ar alltid uppe dygnet runt i stort sett och dem festar dubbelt sahart. Alltid nagot... kul att man kan kora om man vill liksom.

Maste bara be alla att kopa Shoten som i sverige kallas for brannmaneten, den innehaller:

2cl Sambuca
2cl Tequila
2-3 stank tabasco..

BAST, kop den.

Maste skryta med att imorgon ska vi till

LIDO WATERPARK... for er som inte vet vad det ar sa ar det... http://www.lidowaterpark.com/, taxi dit imorgon runt 13.00.
Nu ar det middag och klubb som galler for resten av kvallen. Jag skriver efter jag pluggar och varit pa vattenparken imorgon.


PEACE
2009-06-20 @ 18:37:02 Permalink Kommentarer (6) Trackbacks ()


19 Juni 2009

Halla.... Nu sitter vi pa internetcafet och svalkar oss efter en hard dag pa skolan. Dagen var upplagd som vanligt nastan.
Borjade med drinkprov.
Sedan var det vi som borjade vid freepour stationen och andra i baren.
Efter 30min gick vi ut pa stranden och larde klart oss hela forsta flairserien, satt ganska bra faktiskt.
Efter det var det in i baren. Svart men oj sa roligt. Bestallde tre drinkar pa en gang typ. En Margarita rocks, en Tequilla sunrise och en Tom Collins. Sen var det bara att kora. Fett kul. Efter lunch hade vi teori om Bitters och likor,  ja eller ortlikor, fruktlikor och notlikor. Sen var det provsmakning, alltid lika tungt med det i solen tyvarr. Han med och smaka pa 45 olika spriter.
Efter det blev vi indelade i grupper och sa skulle vi blindprova 12 av dem vi hade smakat pa innan och saga vilka det var.

Nu ska vi ga ner till Sol y mar och fira midsommar. Vi har kopt biljetter till ett event med hundra personer som stas av bl.a EBS och Club Upstairs, Det ar midsommarstang, midsommartallrik, tva nubbe, 2 ol, och tva vin. Kommer bli crasy, det ar lang bord med 100pers pa stranden och det borjar om 20min. Sedan ska vi till club upstairs verkar det som och fira av ordentligt... ska bli jattekul och fa vila lite fran skolan. Dock ar man trott sa far se hur lange vi orkar.

PEACE
2009-06-19 @ 16:35:03 Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()


18 Juni 2009

Halla... nu sitter jag och ar precis nykommen fran bartenderskolan. Som jag sa igar sa var det mycket tills idag. Teori och drinkprov. Drinkprovet skrev jag 8 istallet for 7 drinkar sa hoppas jag far bra pa det och teroiprovet svarade jag pa allt vet dock inte om jag har alla ratt men. Hoppas pa over 95% vilket ar MVG som jag ska ha. Tills imorgon ar det fem nya drinkar och 10 sidor om bitters och likorer.

Idag var filmteamet fran norge dar. Sjukt haftigt, typ alla gamla elever och massa proffs var dar och showade och tavlade, dem skulle gora 8 drinkar pa tid forsta tog 2,07min vilket ar sjukt snabbt sista var bara typ 3 min och dem var elva 0stycken. i att gora drinkar medans vi elver nu satt och drack gratis ol i poolen som ligger mellan de olika barerna sedan blev jag intervjuad med lite norska tjejer = trevligt. Fick dyka till botten pa poolen for att hamta ol till alla som inte var i poolen sa gaaalet skont. Maste skryta for varan huvudlarare ar ju fyrfaldig vinnare av flairing i SM och VM 3 och 4. Det ar coolt. Sedan en annan ar junior 2.a i sm..... sag sahar, vi har grymma larare.
Borjade med en serie flaring (flaring=kasta och trixa flaskor och andra tillbehor) idag. APKUL. Star, pa en egentligen for varm, strand med folk och flairar. COOL!

Min rumskompis aker tyvarr hem imorgon for att han har brant sig sa mycket i solen (sa varmt ar det). Far jag eget rum i lagenheten. Borjat prata med massa trevliga norskadamer nu som ar jattetrevliga.

Jag har ingen kamera men ska forsoka fixa bilder i alla fall. Vet inte hur men... far vall kopa en billig digitalkamera eller nat och lagga in bilder.

TACK TACK TACK TACK till alla som skriver kommentarer, sa himla snallt. Det ar darfor jag gar in och skriver nar folk vill veta.

Skriv mer och las mer sa kan jag borja skriva varje dag nastan nu.

Ska och ata om en timma sedan plugga. TAGGA Midsommar imorgon=galet pa kos.

PEACE
2009-06-18 @ 16:55:11 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


17 Juni 2009

Halla nu sitter jag pa internetcafet efter en hard dag pa skolan. Vi borjade som vanligt med drink prov som gick bra. Sedan var det bara halften in i baren och andra halften till freepour stationen. Nu var det massa mer flaskor i baren att halla reda pa och mer drinkar som man skulle kunda. Pa tva dagar har vi alltsa lart oss 10 recept, sa mycket att halla reda pa vad man ska ta, vilket glas, is eller utan, mixa eller skaka eller bygga. Oj oj... och det blir inte lattare for imorgon har vi 8 nya i laxa plus att vi har prov varat andra teoriprov imorgon. Imorgon har vi pa.. destillering, jasning, Gin, Vodka, Rom och Tequila och Mascal. Allt det hade vi en teorigenomgang pa idag och provsmakning. Jag provade idag ca 40 olika sorters sprit, sedan 40 grader i solen pa det. Man madde sadar.
Innan vi gick fick vi tillbaka vara tva forsta drinkproc och teoriprov. Bada drinkproven 50 av 50 och teoriprovet hade jag 98% sa jag ar nojd.

Nu haller poolen, som star mellan barerna pa varat traningskvarter, borjat att fyllas for att norska versionen av charterhjaltar ska filma dar imorgon, det heter charterfeber. Haha! Far man vara med i norsk tv som bartender ungefar i bakgrunden haha, dem ar hela tiden dar vi ar och filmar for vi ar ganska med i utelivet har med tanke pa att vi har tva VIP kort som tacker av storsta delen av on.

Tack vare vara fina VIP-kort har vi stort billig mat pa massa restauranger och pa varan samarbets klubb som heter Club Upstairs har vi 50% pa alla sprit fast man behover typ bara kopa en shot sen bjuder dem pa resten, sen har vi gratis intrade dar ocksa. Senast i forrgar satt vi med dess klubbagare och chillade.

Hoppas alla ar avundsjuka. Enda negativa ar saknar mina fina vanner och familj.

Jag ska forsoka se till att skriva ofta sa hall er garna inne pa sidan om ni vill veta hur det gar. Skriva garna kommentarer eller sms, jag smsar typ som i Sverige sa kor pa jag saknar alla sa mycket sa det ar skont att hora ifran er. Eller ni kan lika garna slanga ivag ett mejl.

Nu ska jag till Sol y Mar och ata....

PEACE
2009-06-17 @ 17:41:39 Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()


16 Juni 2009

Hallå... Nu är klockan 22.43 här på kos och jag sitter på våran strandbar som skolan har. Har spelat lite beachvolleyboll och ätit godmiddag och prövar lite drinkar.

Andra skoldagen är avklarad och allt är underbart. Det är fortfarande sjukt varmt på rummen, idag blev det inhandlande av en stor fläkt, sjukt skönt.
Man får låna gratis laptop av baren vi sitter vid, Najs

Alla är trevliga här och vi har massa roliga aktivitere för oss dock mycket plugg, vi hade vårat första prov idag. Kanske bäst att jag berättar lite i allmänhet om skolgången.

Första dagen så fick vi studiematerial och massa annat najs, Spendrups kläder och öppnare. Sedan började teorin och det känndes jobbigt fast den varade bara i 20min och sen fick vi gå ut på golv direkt. Våran träningsbar är en stor gammal bargata sjukt coolt. Det finns 16 barstationer uppdelat i 3 barer och utöver det finns det en free pouringstation/bar. Free pouring för er som inte vet är när man häller upp 2, 4 eller 6cc osv i glasen utan att använda måtglas. Vi tränar på det ca 1,5 timmar om dagen. Sjukt jobbigt men grymt lärorikt. Sedan gick vi igenom all utrustning och kollade mest. Efter det gick vi till strande och spela lite och pluggade. Vi kommer lära oss ungefär 100drinkar på 25 dagar. Sedan bar det av mot middagen och där stannade vi vid sol y mar vilket är vårat strandhak som EBS har.

Andra dagen började med prov på 5 drinkar sedan typ 50 sidor i en bok vi har fått, det gick bra hade ungefär bara 4 fel. Sedan körde hälften freepouring stationen och vi andra körde barstationerna. Man stod i baren så skriker läraren en drink så är det bara göra. Nån av dem fem man har till läxa. Sedan böts vi av. Efter det var det lunch och sedan tillbaka för att fortsätta med övandet. Samma sak fast nu beställde han två drinkar. Har blandat ungeför 40drinkar redan idag.

Imorgon ska vi börja med tvåhandsgrep och mycket mer drinkar samt vi ska ha läst på om bl.a destillering och allt om, Vodka, Tequilla, Rom och Gin. Svårt men kul när man kan det. Nu ska vi börja röra oss mot rummen och sova. Går upp kl 0715 för att äta frukost på Sol y mar och sedan röra sig mot skolan. Hinner inte skriva mer nu får se ska sno datorn någon gång när jag har tid.

Hoppas alla har det bra hemma. Saknar alla fortfarande. :D

PEACE
 
2009-06-16 @ 21:58:50 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


14 Juni 2009

Heeej varme. Jag sitter nu pa ett internetcafe typ 100m fran lagenheten pa Kos. For er som inte vet ska jag vara har pa kos i 4 veckor och utbilda mig till bartender. Saknar Sverige valdigt mycket och alla vanner. Resan hit var liiite jobbig.

Stockholm --> Prag 17:30 - 19:30

Prag --> Aten 22:30 - 01:45

Mellan dessa flighter sov jag pa ett stengolv bakom en trappa pa mitt handbagage pa atens flygplats i nagra timmar.

Aten --> Kos 08:10 - 09:00

Sedan delade jag taxi med en Norsktjej till hotellet.
Vall framme sa fanns det ingen reception sa det vara bara att ga upp och knacka pa rummet som jag hade fatt sms om att jag skulle sova i. Forst kom ingen sen nar jag skulle vanda oppnade en trott arab dorren. Sa nu delar jag lagenhet med tva araber och en kille fran malmo. Snubben fran malmo ar fett sjysst och vi hanger. De andra tva har jag bara pratat lite med, det ar liksom uppdelat eller haller pa att bli, dem som ar har  for att dricka och dem som ar har for att lara sig. Cool som jag ar borjar jag och min malmo van, Rickard, Sakta dra oss mot den lugna gruppen. Skont!
Kos

Har at jag varldens godaste pizza idag till hoger. Foljer man vagen bortat sa bor vi efter ca 7min.

Rummen funkar sa att man kommer in som i en lagenhet med badrum, dusch och sen finns det ett kok. Sen utover det  finns det tva rum i vardera enda av lagenheten med tva sangar vardera. Jag delar rum med Rickard. I rummen finns det ocksa en balkong som sedan utanfor gar ihop med dem andras rum.

Stan ar jatte fin och vi har en kvart att ga till skolan som ligger pa stranden... lyx. Vi har fatt cyklar ocksa sa da tar det bara 5 min.
Vi har ocksa blivit tilldelade EBS (Europeiska Bartender Skolan) V.I.P kort. Som gor att vi kan fa mycket saker gratis samt 50% pa i stort sett alla barer och restauranger i innerstaden Kos.
 I lagenhets komplexet ar det ganska galet det finns ingen reception som sagt vilket gor att det ar massa liv, hog musik och folk sover overallt. Det ar ca 50 pers vad jag har fatt hora nu som ska ga pa kursen. Alltsa 50 glada svenska/norska personer i ett lagenhets hus.

For ovrigt ar det sjukt varmt. Det ar 28 grader i pa rummet. Nastan omojligt att sova och solen gar upp pa var balkon ocksa. I skuggan pa balkongen just nu ar det 30grader. Man kan inte sitta i solen lange, har manga fina bevis pa det pa harliga sonderbranda svenskar som bara varit har en dag mer an mig. Haha!

Saknar alla jatte mycket och langtar tills jag kommer hem men aven tills imorgon for da borjar skolan och ikvall ska vi ha stormote kl 20:00 dar vi gar igenom vad som kommer handa det narmsta 4 veckorna. Jag och Rikard planerar bl.a att dra till ett fett vattenland pa lordag och antagligen manga fler ganger.

100m ner till stranden fran lagenheten. Bangar inte!

Det kostar typ bara 20kr i timman att sitta vid internetcafet som ligger 50m fran lagenheten. 30kr for alla klader tvattade, vikta och fa dem tillbaka pa 3h.


Hall koll jag kommer nog uppdatera ofta da vissa av oss fan inte pallar att festa varje dag i denna hetta. Har bestamt mig for ingen alkohol pa veckodagar eller da jag har skola dan efter. Sen far man se om man orkar helgerna da blir det massa roliga aktiviteter. Jag vill fan fa A i slutproverna och det ar darfor jag ar har. Inget annat. Att det ar pa Kos ar bara en bonus och inte tvertom.

PEACE!
2009-06-14 @ 15:09:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


12 Juni 2009

Hej då... nu åker jag. Jag hoppas det finns dator i närheten av där jag bor så kan jag uppdatera alla. Juste jag flyttar också.

 Hej då

Sverige
Täby
Tibble
Es3a
Hanna
Tobbe
BL
Alf
Wettan
Carlsson
Jesper
Olof
IHL
Simon
Blunder
Gotavagen. 64
Mamma
Pappa
Malin
Mathias
Sara
Lisa
Charleyy
Storkuken
2009-06-13 @ 13:42:10 Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()


11 Juni 2009

Skön dag... vaknade 13 sedan började jag göra iordning för flytten. Sedan åkte jag till Täby centrum för att kolla runt lite sen fick jag för mig att klippa mig, sagt och gjort så fick det bli. Kort blev det.
Fick ett samtal från Lillabjörn, han hade massa med biobiljetter över så vi bestämde oss för att se på bio. Herr bruna bävern hade inte kommit, han hade varit på träning så vi missade sista bion. Istället blev det en Wollmars. Mycket trevligt, vi råkade stöta på fyra gamla tibblerävar där också så det blev ett härligt bord med 8 grabbar.
Skönt att få föra vidare Mmmbop...
I tunnelbanan mötte vi Elin och hennes kompisar, hon var nykter vilket var superbra, jag fick skjuts hem. Tack!
Vi ses imorgon packet...


Peace

WollmarsWollmars
2009-06-12 @ 10:59:23 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


10 Juni 2009

London
Så jävla tråkigt men nu är vi påväg mot flygbussarna. Det var jävla kaos i trafiken för det var strejk i tunnelbanan vilket gjorde att vi var nära att missa vårat flygplan men vi hade en grym busschaufför så det löste sig.

London
I vänta på bussen
-------------------------

London
Hej då London.
---------------------

London
TACK FÖR EN SUPERB TID
2009-06-11 @ 12:53:11 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


9 Juni 2009

Oj oj! Vilken jävla dag. Tråkigt att det är den sista bara, vad ska man göra man kan inte få för mycket av det roliga? Så, den började med en härlig lång vandring kring massor med roliga ställen. Jag och Pompish gick knappast in i någon affär vi kollade bara på massa coola saker som fanns där runt om i staden.
Kvällen innan var det prat om att några fler ville gå på en till musikal. Jag visste direkt vad jag skulle gå på, jag skulle gå på We Will Rock You.

Vi mötte upp med våra äldre medlemmar i stammen för att prata om vilka som ville och vad man ville gå på. Jag hade redan bestämt mig för att gå på We Will Rock You ensam eller inte men nu fick jag dock sällskap av två unga damer. Nu gällde det att hitta den billigaste biljetten bara. Letade runt lite överallt i olika biljettstånd och det fjärde jag gick till fann jag biljetter för 37,5 pund (431,25kr) på Rad: L (12.e raden), Plats: 20. Kunde inte tveka, det var bara att köpa. Lite töntigt att lägga upp biljetten men Dominion Theater är min "dröm teater" och Jag älskar Queen så kan jag vara mer exalterad?
 
London

Efter köpet satte vi oss på Ben & Jerrys fikte för att ta lite glass. Man måste ju pröva faktiskt även om man inte är ett glassfan.

London

Då var biljetten checkad, då var det bara tillbaka till hotellet för att göra sig i ordning till slutmiddagen. Vi tog tunnelbanan mot Piccadilly och gick sedan mot Rain Forest, där vi hade bokat bord. Middagen var jätte trevlig med fint tal och lite present utdelning av lärarna, Tack! Sedan som vanligt känns det som så krånglade vi med notan... haha!

London
Sköna barstolar på Rain Forest.

Det blev en Wild Nudle Wok med Prawns för min del, dricka till det blev juice. Jättegott var det, dock på tok för lite mat.

Kl. 07:00 P.M börjar vi nu röra oss mot Dominion Theater. Kan knappt bärga mig. Dominion Theater är... Wow!
London
Jag satt och googlade på det bästa ordet att beskriva det bästa man sett men jag hittade inget som upplevde kravet för att kunna beskriva We Will Rock You. Enkelt så säger jag:
- Bäst!
Och den kritiken måste vara ganska bra med tanke på att det finns ingenting i hela världen än något som är bäst.

London
BÄST!

Efter föreställningen bar det av mot O'eals där vi lustigt nog stöter på min gamla klasskamrater; Hampus, Stefan och Filip. Det visade sig att dem hade varit på samma föreställning som oss. Vi stannade inte särskilt länge på O'neals utan valde att rulla mot hotell baren vilket betyder att alla vet hur det slutar, att eliten går upp och lägger sig och packet sitter kvar. Så det ska var!
London
Gick upp till mitt rumt efter att ha suttit och lyssnat på när alla pratar, så somnade jag in för att vakna upp och vara taggad till hemresan.

Peace
2009-06-11 @ 04:06:55 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


8 Juni 2009

London

Det blev ganska sen frukost idag för mig och Pompish, skönt att sova ut. Vi gjorde stan senare, köpte massa kläder, åt gott och åkte massa buss. På kvällen var det dags för Wicked. Innan så gick största delen av våran klass till Prezzo, var tvungen att smaka en pasta där också. Mycket gott!


London


Väl på musikalen... Vilken jävla upplevelse, måste vara lika cool som alla i min klass och säga:
- Slutet av första akten var det sjukaste jag har sett, Defying Gravity. Gillar inte att man bor i Sverige och bara får se såna skit musikaler Sverige producerar. Oerhört duktiga sångare, dansare och skådespelare. För er som inte vet vad Wicked handlar om:

Wicked är en musikal med text och musik av Stephen Schwarz, som bygger på en bok med samma namn. Musikalen har vunnit tre Tony Awards; kostym, scenografi och bästa skådespelerska i musikal, Idina Menzel.

Detta är musikalen om vad som verkligen hände i landet Oz långt innan Dorothy kom dit. Hur den gröna häxan Elphaba växer upp till att bli The Wicked Witch of the West. Elphaba börjar skolan och får där som rumskamrat den goda häxan Glinda, och en annorlunda vänskap växer så småningom fram emellan dem.

Efter musikalen åkte vi hem till hotellet och satt och pratade nere i baren, konversationerna fortsatte upp på rummen där jag somnade med kläderna på. Man var så trött och tagen av Wicked så det var omöjligt att hålla sig vaken.

Peace

2009-06-11 @ 03:25:09 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


7 Juni 2009

London

2.a dagen på våran resa började med en stor english breakfest, den var fan inte god! Continental nästa. Efter det begav vi oss ut på promenad för att få en Sightseeing med och av våra lärare vilket var väldigt uppskattat. Vi fick med de skönaste grejerna känns det som.
Efter mycket promenarende började vi splittras upp mer och mer. Några katter och jag åkte tillbaka till hotellet för att förbereda oss för kvällen.
Kvällen bjöd på Italienskrestaurang med en smak av Rumänien.

London
Man får spö om man fäller två lärare. Tur att man är snabbare.
----------------------

London
Kung för en dag
----------------------

London
Pling pling?
-------------------------

London
Bästa bordet på Italienska restaurangen. Smask på pastan.
2009-06-11 @ 03:05:23 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


6 Juni 2009


Väl framme i England, på Stansted Airport i väntan på bussen på vilda äventyr med Musikalklassen.
-----------------------------

London
Jag kämpar på påväg mot hotellet. Känns som väskorna var jobbiga att dra?
--------------------------

London
ESB, riktigt god engelsk öl åker ni till england, pröva! Inget dock att rekommendera om man inte gillar mörkare öl.
Man var värd en/flera kall/kalla öl efter en lång resa och promenad, till det satt det inte helt fel med fish & chips.

På kvällen splittades klassen upp i lite mindre grupper, jag ville se Sverige-Danmark men hamnade med den gruppen som skulle shoppa. Vi landade på Primark och var där väldigt länge, Primark är ungefär som IKEA fast med kläder. Vad är grejen med det? Det är sjukt vad kvinnor blir argsinta när det handlar om kläder och i detta fall så gick det flesta killarna runt och var fina och lugna, det blir knas!
Vi gick förbi en local's senare köpte lite öl och gick tillbaka till hotellet för att ta det lugnt.
Riktigt bra första dag!
2009-06-11 @ 02:19:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


5 Juni 2009


Var idag på Torbjörns studentmottagning, GRATTIS MANNEN! Har ju ingen bild därifrånså det får bli en bild från en trevlig kväll för inte så länge sedan när du var med. Efter mottagningen var det hem och packa.
Imorgon är det upp vid 05:00 för att åka till Skavsta flygplats och paddla mot Queensway, London med Oz klassen, alltså f.d musikalklassen, Es3a 2009.
2009-06-11 @ 02:09:10 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


4 Juni 2009 "Dagen D"

Studenten
Påväg mot champagnefrukost.
------------------------------

Studenten
Tre tjejer från Es3a på våran fina champagnefrukost.
-----------------------
Studenten
Min käre far med ena sidan av mitt vackra plakat,
andra sidan var mig som liten med en lie i högsta hugg när jag jobbde på bondgård.
------------------------------

Studenten
Hjälpsamma syskon med bihang fick pynta flaket på några minuter, tack för allt!
------------------------------

Studenten
Jag först på flaket för att fixa iordning musiken.
------------------------------

Studenten
Flaket börjar bli fullt, vi fick upp 70 starka loppor som dansade med oss 3h.
------------------------------

Studenten
Flaket fullt, nu kör vi!
------------------------------

Studenten
Flaket stängs för att rulla mot Oz.
------------------------------

Studenten
På min studentmottagning med min mamma och pappa. Tack för allt ni hade sytt ihop mor & far.
2009-06-11 @ 02:03:46 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


3 Juni 2009

Studentlakan
Tillbaka i skolan, kom hem i natt. Träffades i skolan för att repa in lite nummer tills studentfirandet. Fick också en sjysst bild på ett av våra lakan som ligger för torkning för att sättas upp på morgondagens flak.
2009-06-11 @ 02:02:28 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


2 Juni 2009

Piccadilly Circus
Efter en kort men ansträngande audition var det skönt att tänka på annat och bara gå omkring i London,
jag mötte upp Niklas vid Piccadilly Circus för att traska runt på Londons gator.
2009-06-11 @ 01:59:36 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


1 Juni 2009

Chiswick - London
Jag och Niklas i Chiswick, London påväg mot hotellet och min audition. Råkade gå förbi en riktigt rolig skylt.
2009-06-11 @ 01:57:48 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


30 Maj 2009


Torbjörn & Olof med mig bakom kameran sitter i solen på Baretto, tar en öl och tittar på Stockholm Marathon.
2009-06-11 @ 01:56:25 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0