29 September 2010

Shaved not stirred...

Har precis rakat bort kroppshår till dansplåtningen som verkar bli av på fredag. Sjukt taggad! lite sådär med rakningen men vad gör man inte för konsten?

Dansen idag?
1h Dansfys
1,5 Balett
1h Dansfys
1,5 Modern och nutida

Imorgon blir det jobb på showstore, mysigt!

En bra låt.... jag lyssnar sönder just nu.
2010-09-29 @ 00:50:42 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


27 September 2010

Drag...på engelska...

Idag började jag dagen med att sitta sminkmodell åt Annika Make up Institute... Skulle bara vara vanlig make fast när jag kom dit så blev det drag queen make. Om ni vill se bilder så finns det på Annika's blogg. Gratis ögonbryns noppning är ju inte fel.

Efter det blev det lite mat...

16:30 hade jag balett, 18.30 hade jag modern jazz och 20:00 hade jag modern och nutida dans. Skön dag som avslutades med en kort men trevlig promenad till slussen med Rebecka. Nu ska det vilas för att upp och dansa imorgon.

Hehe, jag på make up institute innan hemgång...
Marcus Andersson Rohlin
2010-09-27 @ 23:26:27 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


26 September 2010

Helg...

Fredag: Modern och nutida dans sedan häng med vännen, IHL-Niklas. Mycket trevligt!

Lördag: Jazz, sedan gamea med BL, Ståhlis, Palmen med mera hemma hos Fickler.

Söndag: Dansa med Maria och Juana var med, undervisa danderyds tjejerna, balett DC, koreografera med Core, undervisa street Enköping.

Skön helg alltså... 7,5 effektiv danstid idag alltså. Ganska mör i bena nu. Kommer antagligen börja koreografera till Core nu. Blir spännande, gjorde lite åt och med dem igår. Blir nog bra!

Imorgon ska jag sitta sminkmodell åt två stycken mua... ska bli kul!


Too late, my time has come 
Sends shivers down my spine 
Body's aching all the time 
Goodbye, everybody 
I've got to go 
Gotta leave you all behind and face the truth 
Mama, oooooooh (Anyway the wind blows) 
I don't want to die 
Sometimes wish I'd never been born at all

Marcus Andersson Rohlin
2010-09-26 @ 23:40:52 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


23 September 2010

Bacon...

Imorse drog jag och körde dansfys, nice och köra på. Sedan hem och äta lite mat.

Runt halv fem åkte jag in till centralen och mötte Nathalie. Vi hängde lite, tog en promenad till Ackis och snackade dans. Ska nog koreografera med henne verkar det som. Superkul!
Efter det tog hon Jazz klass och jag tog Modernjazz med Mari Carrasco, lite låg nivå på klassen men jätte utvecklande. Hon skulle pusha mig hårt om jag gick där vilket gjorde valet självklart. Ska köra Modern Jazz balettakademin på torsdagar nu också alltså. Love it!

Jag tycker det är skönt ute nu. Så länge det inte regnar, mycket snygga kläder kommer fram, luften är lätt att andas och man vill bara sjunga, dansa, spela teater, mysa med ljus och filtar och sköna täcken.

Nu ska jag mysa med film och sen leva lite mer imorgon.

I come to this magnificent house of worship tonight, 
Because my conscience leaves me no other choice.
A true revolution of values will lay hands on the world order and say of war:
This way of settling difference is not just.
This business of burning human beings with napalm, 
Filling our nation's homes with orphans and widows, 
Of injecting poisonous drugs of hate into veins of people normally humane.
Of sending men home from the dark and bloody battlefields physically handicapped and psychologically deranged, 
Cannot be reconciled with wisdom, justice and love.
Marcus Andersson Rohlin
2010-09-23 @ 22:33:46 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


22 September 2010

Jobb...

Sitter på jobbet nu och gör inte så mycket. Allt är fixat och ingen kund så då kan man sitta här

Igår körde jag. Dansfys, balett, dansfys, modernt. Skönt dag. Hann skrapa ihop 5h dans iaf så det kändes bra. Idag ska jag vila från dans och kolla lite monologer och så tror jag, lär väll ta en promenad i detta fina väder senare ikväll och värma kroppen lite.

Fick höra från Andreas idag att min dansklass och koreografi var väldigt omtyckt, sånt är jättekul att få höra, blev jätteglad.
Nu har jag fixat så vi kan ha en dansplåtning i tibble också. Hur najs är inte det?
Får se vilken dag det blir nu....  Yeeej!

It takes an athlete to dance, but an artist to be a dancer...
Marcus Andersson Rohlin
2010-09-22 @ 14:33:16 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


20 September 2010

Mina ben...

Skön, lugn dag!

Kl 16:30 började dansen, körde ett balettpass först som var sjukt påfrestande. Var nybörjarnivå och då kan man verkligen pressa sig. Ojojoj, skönt dock att kunna få ta ut sig så. Efter det var det dags för Modernjazz med Maria. Det var lite ny korr och sånt vilket var spännande men det gick bra. Sist vare modern och nutida även den med maria. Körde lite kontaktimprovisation och ny korr. Underbart!! Det bränner i benen...

Taggad för en ny dag med estetik imorgon...


2010-09-20 @ 23:52:21 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


19 September 2010

Dancing...

Börjar med igår, lördag... dansade en nice jazzklass med Kirst för att sedan snabbt möta upp Gabbi och få Nycklarna till showacademy. Åt snabbt lite mat och sedan plockade BL upp mig och vi drog till hans hockey match och jag satt och kollade. Efter matchen åkte vi mot Malin och Niklas, stannade på vägen och åt lite grekisk snabbmat. Vi var sedan hemma hos dem och spelade Halo hela kvällen. Mycket trevlig kväll!

Lördagsmorgon mötte jag Maria i mörby centrum och vi begav oss till djursholm för att dansa. Vi dansade mellan 09:00-11:00, var riktigt kul att få koreografera lite modernt/jazz nu när jag jobbat så mycket med min street. Sedan kl 11:00 kom my girls som vanligt och vi hade klass. Skyndade mig sedan därifrån och hade 1,5h hårdträning på baletten. Den tog enormt mycket vilket var skönt. min balett lärare Roland är stenhård vilket är toppen. Sedan duschade, promenerade lite, åt och sedan satte mig och väntade på tåget till Enköping.
Framme i Enköping blev jag hämtad av Andreas vid tåget och åkte till dansskolan. Bytte om i all hast för att sedan vara köra klass där. Det var en underbar grupp med folk mellan 17-23år dem var på en bra nivå för att ta min koreografi. Ska bli kul att få jobba mer med dem. Kanske blir varannan vecka i Enköping.

Mör och trött åkte jag bil hem med Gabbi efter 6,5h Dans. Nöjd med min söndag!

Två härliga fiktiva personer som man ser upp till. Hehe!
Electra from the musical Starlight Express, he's the electric train...
Marcus Andersson Rohlin

The Rum Tum Tugger from Cats... See the resemblance?
Marcus Andersson Rohlin
2010-09-20 @ 12:11:42 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


18 September 2010

Dans...

Sååå skönt att vara tillbaka... Körde modern och nutida igår och det gick ganska bra alltså, eller väldigt bra kanske, det kändes bra och jag kunde ta ut 100% på första passet. Underbart! Skönt att ha ett "enkelt" pass idag (inget är enkelt) så man förhoppningsvis kan hålla lågan brinnande.

På kvällen efter igår jobbade jag några timmar med min streetkoreografi, gick ganska bra, kan man spendera fredagkvällen på något bättre sätt?

Jag har bytt låt förut körde jag till Jason Derulo - Whatcha Say... men åååå vad trött jag blivit på den alltså.

Nu är det istället

Chris Brown feat. Lil Wayne - I can transform ya...

It's gonna be mad...
2010-09-18 @ 11:58:47 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


16 September 2010

I can finally see...

That you're right there beside me
I am not my own
For I have been made new
Please don't let me go
I desperately need you

Chilldag... var hemma ett tag och stökade runt och tränade på min korr tills söndag, mötte upp min bror hos vår mormor och åt lite lunch. Jag åkte sedan in till stan och mötte upp min mor och syster och gick omkring i stan, gick omkring? Njaa världens längsta promenad med vanliga kläder. Från odenplan- jarlaplan- birger jarlsgatan- biblioteksgatan- gallerian- gamla stan- Vapiano. Långt och härligt. Avslutades som sagt dåra med Vapiano vilket var najs, nog mitt favoritställe. Dit kom även far och svåger Jag tog pasta med scampi och spenat. Riktigt gott med lite gott vin.

Nu har jag suttit hemma och lyssnat på DIF-HV71, klockan slår, klockan slår djurgårn' gjorde mål. Såå skönt med en första hemma seger. Grattis AIK... hahahhaha!

Det är ju såååå jävla soft att uppträda...
Marcus Andersson Rohlin
2010-09-16 @ 22:15:04 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


15 September 2010

Yeej...
Mår lite bättre i snuvan och gick till jobbet idag... Var på showstore. Pratade med en från dansfeber som ville ha lägre klackar för herrar i karaktärskor, fast det hade vi ju inte och alla andra klackskorna fanns inte i herrstorlekar. Så jag frågade vem det var som skulle ha dem, då svarade hon Markoolio. Då sa jag att hon skulle hälsa honom att han allt får ta och lära sig att gå i högklackat. Hon skulle ringa honom precis efter så hon sa att hon skulle hälsa honom det från mig. Hahaha! Det tyckte jag var ganska kul.

Gabbi kom in efter 15 och även Issa var och hälsade på idag. Jag och Gabbi snackade massa sen frågade jag lite om klassen i Enköping på söndag. Då visade sig att det är duktiga dansare och dem är typ äldre än mig. Hahaha! Jag blev lite nervös nu. Jag trodde det skulle vara som my girls i danderyd, men neej. Hehe! Det är 17stycken och 4 st är killar varav några av eleverna är från dansgruppen Core, spännande Nu blir det till att göra denna korr riktigt bra alltså. Blir massa korrande fram tills klassen med dem. Ska dock bli sjuuukt kul och jag ser verkligen framemot det för då kan jag göra svåra saker och coola grejer:D

Efter showstore mötte jag upp, bror och sedan mor och far, vi åkte hem till Norrtälje och åt lite thai-mat för att sedan se på DIF-ÅFF. Trevlig kväll och rolig dag. 

Får se vad morgondagen bjuder på för överraskningar.

Jag är glad, "So let me live..."
Marcus Andersson Rohlin
2010-09-15 @ 23:46:20 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


14 September 2010

Sjuuk...
Det suger verkligen att vara sjuk, jag är ju iof inte sjuk utan snuvig men jag vet att jag skulle bli supersjuk om jag dansade. Vilade alltså en dag till från dansen.

Jag och bror åkte till norrtälje och hälsade på våra föräldrar. Jag var sjuk så missade bastun och tennisen men jag och mor umgicks istället, mycket trevligt! Shoppade lite vitaminer, proteiner och energi grejer.

Imorgon blir det lite jobb på showstore och sedan kolla på Åtvidaberg-DIF och hoppas att jag är frisk så jag kan börja träna igen. Vill verkligen komma igång då jag ska göra ett TFP-modell jobb snart.

Spännande, jag ska till enköping på söndag och lära ut min korr till en showacademy klass där också, ska bli riktigt kul. Blir kanske varannan helg eller nåt.

Everything in life is only for now...
Marcus Andersson Rohlin
2010-09-14 @ 23:35:21 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


14 September 2010

Marcus Andersson Rohlin
In the light of the sun, is there anyone? Oh it has begun...
Oh dear you look so lost, eyes are red and tears are shed,
This world you must've crossed... you said...
You don't know me, you don't even care, she said
You don't know me, and you don't wear my chains...
2010-09-14 @ 11:06:22 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


13 September 2010

Skit förkylning...

Aja ingen dans idag:( väljer att vila så jag kan sätta igång till 100% direkt istället för att må dåligt igenom flera pass.
Har spelat massa piano idag och bara vilat. Skönt! Men ganska tråkigt...

There are few who'd deny, at what I do I am the best.
For my talents are renowned far and wide.
"Nightmare before christmas"
Marcus Andersson Rohlin
2010-09-13 @ 23:28:50 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


12 September 2010

Skön helg...

I fredags jobbade jag lite och var på lunch med Julia. Mycket trevligt, på kvällen var jag först och hade en gryymt rolig modern klass med Mari Carrasco, hennes korr är svårare än den högre gruppen modern för mig för jag är ovan med den tekniken. Men det är underbart att få utmaningar.
Efter dansen drog jag till min bror, Danne var där också. Vi chillade, drack vin och rökte lite cigarr, sjukt slappt och blev en tidig kväll.
På lördagen var jag och hjälpte till lite på showacademy's första klasser för terminen innan jag åkte och tog en jazzklass.

På kvällen fyllde ju BL år så ovetande åkte jag, Olof och Ståhlberg in till stan och överraskade honom när han var ute och åt med lite släkt. Han blev jätteöverraskad och glad. Mycket trevligt, vi drog till Wollmars sen ett najs game bowling innan vi drog tillbaka till Wollmars där kvällen avslutades. BL var nöjd vilket var det viktigaste, han fick en fotograferingsbok av mig eftersom han fick en kamera av föräldrarna. Mötte sjukt mycket folk på tuben hem sen. Riktigt knas vare. 

Idag hade jag min första lektion med my girlsShowacademy. Det var kul, jag och Anna ska göra dem bra alltså. Kul att få lära ut korr till äldre. Dem var lite chockade när jag visade början men det ska nog gå bra. Dem var nöjda med klassen iaf.

Lite små snuvig jag känner mig inte riktigt såhär men...
Marcus Andersson Rohlin


2010-09-13 @ 00:29:53 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


9 September 2010

Mat...

Jag är jättehungrig men har ingen mat hemma. Det var inte så bra, längtar till en frukost imorgon.

Drog iväg och körde dansfysen 11:00 som vanligt. Märks att det är många pass nu denna vecka alltså, på nio dagar har jag haft 41,5h aktiv dansträning. Hur nice är inte det?

Efter dansfysen körde jag igenom sånglektion jag gjorde igår. Jag fick nämligen hela inspelad på USB så jag kunde köra den idag igen. Gud va det gav resultat alltså... så underbart att vara tillbaka med sången, har en bit kvar till att vara 100% men det kommer och känns verkligen att jag är på god väg.

Var på första akrobatiken idag. Får se om jag vill fortsätta gå skulle vilja köra dans eller något annat egentligen. 
Nöjd för jag lyckades dra med Julia dit idag iaf. Var kul att ha med henne.

Mer dans på schemat i helgen... underbart! Ska träna massa sång också.
Nu när sången börjar gå bättre är det ännu roligare att lyssna på musikal då man pallar sjunga med utan att slita för mycket på rösten.

The Word of Your Body (Reprise) - Spring Awakening
2010-09-09 @ 23:45:40 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


8 September 2010

Underbara dag...
Haha måste hålla tågan uppe och vara positiv alltså. Ingen dans idag men vaddå jag lever. Började med att vara på en casting, det var la kul. Ingen stor sak alls. Efter det har jag varit hemma och sjungit bara sen gjort en uppgift på min engelska kurs. Sådär halvkul men nödvändigt.

Nu på kvällen var jag på sångklass hos en som kör Speech level singing som teknik. Sjuukt bra. Känns underbart att vara igång med rösten och sången igen. Om några klasser där så är jag 100%. ARTS ED here I f'***ing come.

Hämnden är alltid ljuv... även fast jag gillar att synas, internt.

Behöver ni en Make Up Artist finns det ingen annan att höra av sig till än Christina.
Marcus Andersson Rohlin
2010-09-08 @ 22:21:38 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


7 September 2010

Mööör...

Shit vilken dag. Rolig men vääldigt påfrestande.

Började med att åka till DC och va ass. på dansfysen, kul men hårt.
Efter det drog jag och tog lite bilder på c/o Jones och uppdaterade min portfolio hos dem. Var efter det påväg till showstore för att hänga med Gabbi innan jag drog tillbaka till DC men då ringde Anna och undrade om jag kunde ta två klasser på Kühlers. Sagt och gjort fick jag skynda mig tillbaka till DC hämta lite danskläder och sedan åka till Kühlers och ha två showdans klasser i åldrarna 7-12. Det var roligt, hoppas man får göra mer där någon gång.

Efter de klasserna så fick jag skynda mig till DC där det var dags för ett nytt dansfyspass, haha låg och krampade för att det skulle se bra ut när man ligger fram som "visningsex", huur trött som helst pallrade jag mig upp till veckans favoritlektion. Modern & Nutida dans Mellan med Anna-karin Rapp, var underbart även fast man var heelt slut redan innan den. Det är högnivå men hänger med. Det är helt enkelt perfekt, älskar den nya koreografin vi jobbar med, skönt att avsluta med att få beröm av Anna-karin, underbart!

5 Klasser senare...

Är helt slut i kroppen nu och det känns underbart. Tagga morot!
Imorgon blir det casting och träff med sångpedagog.


Har nya dansskor, de underbara "Le Papillon High Top" Såå sköna
Marcus Andersson Rohlin
2010-09-08 @ 00:00:55 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


6 September 2010

Pfffheeww...

Jobbade ganska länge idag innan dansen. På jobbet ringde Malin Träff och ville att jag skulle vara assisterandedansfysen som vi hade pratat om. Då kommer det alltså att bli dubbelpass i dansfys på tisdagar, då det gäller att vara på topp med fyra dansklasser varav två är dansfys, en F Balett och en Mellan Modern och nutida.

Vad hade jag för klasser idag då? Började med en balettklass, supergrundlig vilket är sååå jobbigt men kul och nyttugt, jag har ju min underbara morot. Efter det vare en klass med lite högre tempo nämligen Modern Jazz, det gick bra, svårt när vi körde övningar åt andra hållen men det gick ganska bra ändå. Avslutade min andra måndag med en Modern och nutida med ganska låg nivå vilket var superskönt så jag kunde köra mitt eget race vilket jag inte hinner på så många lektioner alls denna termin.
Blir nog dags för sängen snart för ett av dansfyspassen jag är assisterande på är lunchpass.

Utsikt från min balkong...
Marcus Andersson Rohlin
2010-09-06 @ 23:25:04 Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()


5 September 2010

Balett...

Igår körde jag ett nyttigt pass Jazz med Kirst. Det var kul, lite långsamt tempo men bra att grunda sig. Efter dansen åkte jag hem till min farmor och åt middag. Åkte sedan hem till mig och fixade lite med låtarna till Showacademy som jag ska ha uppvärmning till och den jag koreograferar till.. Blev en lugn och skön kväll hemma.
Imorse vaknade jag runt 10:30 sedan undrade Fredrik om jag skulle ta 12:00 baletten fast jag skulle på nästa eftersom jag inte kommer hinna den andra söndagar för jag undervisar men jag valde att gå på den ändå. Så det blev 3h balett i streck idag. Skönt att få träna men mina ben är i uppror nu. Kul med en ny balettlärare, en manlig dessutom, min enda manliga lärare på väääldigt länge, eller hm jag tror bara jag har haft manlig lärare typ 1 gång eller nåt. Haha!

Valde att efter dansen åka och hälsa på mina föräldrar, åt middag, kollade lite film och pratade.
En lugn helg efter första veckan på dansen. 

Nu i veckan förväntas mer dans och även en sånglektion med Speech Level Singing vilket ska bli sjukt spännande och svidande i plånboken.

Sjukt kul är det att koreografera själv. Man vill ha feedback dock och jag måste verkligen se till att göra det noggrant och verkligen sätta ihop allt man gör smått och se så det funkar i sammanhang och i sin helhet.

Lagom flummig låt från musikalen Starlight Express. Men när den väll kommer igång är den cool, ge den en chans. Stor Hit i Tyskland.
Starlight Express - AC/DC
2010-09-05 @ 23:50:16 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


4 September 2010

Boee..

Jobbade lite idag sedan åkte jag och dansade. Tog en modern klass idag. Såå underbart, helt okej uppvärmning men koreografin var supernice. Snabb och cool! Högt tempo för att vara en F grupp.

Tog en dusch efter dansen och mötte upp BL på Thai-stället nedanför mig sedan kollade på fotbollen och hängde. Hacke och BL satt och pratade hockey sista timmen. Haha! Bra så BL fick lite av det manliga och inte bara allt musikalpladder. Haha!

Nu är det sovdags för att dra och dansa imorgon.
En braa låt från Wicked

As Long As You're Mine from Wicked
2010-09-04 @ 01:50:00 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


3 September 2010

Jag hittade förövrigt en rolig bild från inspelningen på Intiman till Ladies Night

Måns Möller syns i vitt längst bak, haha!
Marcus Andersson Rohlin
2010-09-03 @ 09:05:30 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


3 September 2010

Trött, men glad...

Jobbade över lite på Showstore. Var jätteroligt hela dagen och jobbade ganska mycket med Gabbi. Vi har fått in lite nya grejs så det är roligt och det kommer mera. Drog hem och åt sedan somnade jag på ca 15min och vaknade nu.
Efter 12 timmars sömn är min kropp i lite trans och måste få vakna till ordentligt.

Ikväll blir det chill med BL. Fett smet!

Innan det blir det lite jobb och lite dans.

Nu ska jag dela med mig av en låt från musikalen Billy Elliot.
Kan inte hjälpa att tycka delar av den låter lite som Les Miserables, så är det bara! Det är typ några åttor bara men ändå.

Billy Elliot Original cast recording of The Letter - Reprise
2010-09-03 @ 08:45:41 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


31 Augusti 2010/1 September 2010

Vilken dag(ar)...

F''''ck vad jag är trött. Känns verkligen som jag har gjort en miljon saker dessa senaste 24h. 

Började dagen med att lite oförberett åka till Make up studion tror jag det var. För att sitta sminkmodell åt Christina, efter att ha fått det bekräftat att det blir av förnst runt 00:00 dagen innan, hmm.. skönt! Men vad gör man inte för folket i branschen.
Man ser inte att jag är sminkad vilket var meningen... skulle dock tagit med min systemkamera så jag kunde fått lite andra bilder, men klumpigt av mig.

Resultat...
Marcus Andersson Rohlin

Efter det mötte jag upp min bror Sophia Hemmet då han pluggade lite och jag fixade med mitt CSN grejs eftersom jag har ändrat kurs nu. Hungriga som vi var gick vi och åt på Italienska Pasta Huset. Mycket gott, enkelt och billigt. Rekommenderas varmt! Vi gled sedan hem till mig och tog det lugnt.
kl 18:30 drog jag iväg på dans och körde ett pass Streetdance för att sedan avsluta onsdags kvällen med köra akrobatik och vara lite ass på den kursen.

Fick sedan vänta till kl 23:00 vid slussen, perfekt då fick jag lite mer tid att lyssna igenom låten jag ska koreografera till A&G Showacademy's grupper i Danderyd och Enköping. Can't wait!

Kl. 23:00, iaf, blev jag hämtad av en runner som tog mig och Sanna till inspelningen i sickla. Vill inte säga vad det var för inspelning men det var för en reklamfilm iaf.
Kl. 03:17 var det "lunch", haha! Var skönt nog klara kl. 06:30 och jag har precis kommit hem till lägenheten.

Varför sover jag inte???? Jo!
Jag ska öppna Showstore kl 10:30 sen jobba hela dagen.
Blir en hård dag alltså. Ikväll blir det vila från dansen för på torsdagar kommer jag träna på GIH och vill inte köra nån klass jag ändå inte kommer kunna ta nästa vecka då GIH startat. Perfekt med en vilodag första veckan så man inte kör sönder sig helt. Låter det bra Emma? :O
Ses i sängen...
2010-09-02 @ 07:49:27 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0